2021-08-18
呢间系荃湾的金屋泰国菜馆非常易揾,门口招牌亦好光猛,一望就揾到呢间店,入到去装修都好有泰国特色🇹🇭 ,整体感觉不错泰式拼盘 ($138)拼盘有多种不同的小食,包括炸鱼饼,炸虾饼、春卷等。店舖俾左3款酱,一只甜甜酸酸,一只偏酸,仲有沙嗲酱呢几款炸嘢做得好出色,好够热,外皮又够脆,特别是炸虾饼,虾肉好弹牙,配埋佢地个酱非常夹!春卷配料亦好足😼至于鸡肉串烧都好有风味,鸡肉都几嫩,配沙嗲酱好食👍🏻泰式炒通菜 ($72)呢碟菜炒得好有镬气,有少少辣加豆瓣酱的香味,十分惹味鲜虾炒金边粉 ($88)鲜虾好弹牙,食落去好新鲜❗️其他配料好足,份量几多,够抵食,成碟味道甜甜酸酸咁,好有泰国特色,而且好入味 口感丰富,食落都唔错~野饮方面,分别叫左椰汁三色冰($30)同椰汁珍多冰($30),两杯都好香椰汁味,配料又多,系泰国特色饮品👍🏻至于甜品 食左泰国嘅特色糕店 几款都几好食,不过因为佢每碟粉量都好足,食到最后超级饱😋店员的态度好好,仲俾左虾片我地,而且好好食,好脆好香👍🏻加上装修好有泰国特色,如果想试泰国嘢呢间值得一试🇹🇭
泰式拼盘 ($138)
泰式炒通菜 ($72)
呢碟菜炒得好有镬气,有少少辣加豆瓣酱的香味,十分惹味
鲜虾炒金边粉 ($88)