2021-12-16 50 浏览
如果喺尖沙咀想食泰国菜嘅话就可以试吓呢间,装修风格充满东南亚风情,用餐环境舒适,菜式种类包罗万有而且性价比高!✵猪肉碎生菜包✵泰国菜当然唔少得酸酸辣辣嘅生菜包作为头盘开胃菜,炒香嘅猪肉碎干身唔会太油腻,香中带辣,配搭埋爽脆新鲜嘅生菜一齐食口感丰富。✵ 烧猪颈肉 ✵食泰菜当然离不开点烧猪颈肉,呢度做到传统炭烤焦香嘅味道,肉质爽脆,蘸埋泰式酸辣汁真系perfect match!✵ 烧鳝 ✵平时泰式烧烤肉类就食得多,今次就试吓烧鳝,鳝串鲜美厚肉,经过烤香入口香脆,肉质干身但仍有鱼汁,肥美而不油腻。✵ 泰式炒花甲 ✵顾名思义就系泰式酸辣汁炒花甲,完全展现泰式调味精粹,花甲都非常新鲜多肉,但系个人都系更加钟意大排档炒花甲𠮶种风味。✵ 烧焗蒜蓉带子 ✵大大只肥美肉厚嘅带子,被炸到金黄色嘅炸蒜蓉包围住,鲜中带香,完全感受到炸蒜蓉嘅爱。✵ 飞天通菜 ✵你啲通菜有冇飞天炒我就唔知啦,但火候啱啱好,又唔会太油太黄,通菜好入味。

✵猪肉碎生菜包✵

✵ 烧猪颈肉 ✵