2020-06-01
※本文以用餐当日的环境、服务和食物质素为准,口味亦因人而异,文章只作参考之用。-第一次食到香港本土新品牌PIN的曲奇,剩系睇到新潮包装已经别有一番心思,厚实既硬卡纸盒,印上摩登既图案和颜色,仲有红色提袋,拎黎送礼绝对唔失礼!上网订购仲可以依喜好拼出最岩口味的曲奇礼盒!曲奇分别有八种口味,XO酱、七味粉、香辣虾米、葱油鸡、红枣、提子花旗参、陈皮子姜和杏脯迷迭香。都系充满香港特色既口味,外面较少见到既味道,有一定既吸引力。杂锦口味 $208香辣虾味曲奇 $228包装盒像小柜子般拉开来,里面分别有8款口味的曲加(每款口味有三片),每片独立包装,干净企理,可以先小试牛刀,睇下边款最岩口味!葱油鸡口味系令我最期待,曲奇食落酥香,香葱既味道颇突出,有惊喜;香辣虾米,真系有只虾米仔系曲奇上面增加香气,加上入口微辣既味道,很惹味又不会很辣;陈皮子姜食食下,都会隐约有种甘甘的姜味渗透出黎,怕姜既人食都无问题;而红枣同杏脯迷迭香,系甜甜的口味,仲会食到干果肉,好食。
杂锦口味 $208
香辣虾味曲奇 $228