2021-07-05
早前朋友介绍话有罗非鱼食,当时听到已经好想试。咁啱途经泰泰,胆粗粗问下冇book有冇位?。。。咁当然冇,我只好留低联络电话等通知,庆幸唔洗半个钟就收到电话📞实在太兴奋喇!) 一入餐厅已经俾长长嘅观赏鱼缸吸引住,跟著一坐低热情嘅店员已经为我地推介一啲餐厅必叫嘅菜式,其实斋睇相,卖相已经相当吸引,但份量唔细,跟著店员话可以叫半份,相当细心,绝对可以满足咩都想试嘅我。老板亦非常照顾每一枱,会极度勇跃帮我地影相,完全明白呢个好客之道,热心非常泰式生虾刺身 $132新鲜炸起嘅虾头,绝对称得上系送送酒小食,正!生虾Size唔算话超大,但都唔差,弹牙,爽身。个汁调得非常出色,唔太酸,好醒胃,赞《必试推介》泰泰招牌APPS鱼 $240佢就系罗非鱼,平时我会叫盐烧,但今次试下呢个煮法,果然超有惊喜。淡水鱼嘅首选,滑不在讲,最紧要冇草腥味。睇得出工序非常多嘅烹调。鱼身完全索晒香料味同汤味,简直试一口就爱上了罗非鱼的鲜。泰式虾多士 (半份)$73一放上枱比佢有少少吓亲😅,每一旧都有拳头咁大,食一旧包左3成😅,不过就非常弹牙,钟意啖啖肉嘅朋友一定要试下。甜品系埋单时送上,有惊喜🥳,马蹄、椰汁、奶茶味嘅大菜糕
泰式生虾刺身 $132
《必试推介》
泰泰招牌APPS鱼 $240
泰式虾多士 (半份)$73
甜品系埋单时送上,有惊喜🥳,马蹄、椰汁、奶茶味嘅大菜糕,唔算甜又感觉清新,记得留番少少肚食埋佢