2020-10-30
难得黎到龙门居,同事话依间d 牛用黎打边炉好食,甘就买一pack $388 火锅狂热套餐试下,包左四pack 唔同部位既牛 同埋送多包韩国鲍鱼饺入面除左牛都有好多打边炉同气炸食物佢地仲有网店买到~买够指定价钱包埋送货食完好食都可以上网encore店员帮我地用个保温袋pack 好拎走,差唔多一个钟番到屋企都未溶雪鲍鱼饺~~系长条型,形状同平时食开唔同,入面有好多菜同粉丝,鲍鱼味就唔系好够,但食落够健康$388 有甘多牛其实都好抵,我地两个人可以用黎打三次边炉左面系牛小排,右面系牛颈脊未煮之前,牛小排睇落油花分布平均,一块滚几秒就熟啦,食落比较嫩身,牛味相对无甘重,但一定重过出面普通打边炉店提供个d牛颈脊明显牛味重好多,而且咬落有口感,有𡁻头多d, 个人比较钟意食牛颈脊依个就系安格斯封门柳,之前食过就知封门柳牛味劲d, 食落果然系劲重牛味,未煮之前见到脂肪位比较多,以为会肥d, 点知食落一d 都唔觉得肥最后试埋安格斯牛三角肥牛片,未煮见到脂肪分布比较多,又系以为食落肥d 腻d, 点知反而系好嫩,虽然牛味系四款之中最淡,但口感够嫩身搭够,依款系我第二钟意个款食完同老公都觉得绝对可以encor
入面除左牛都有好多打边炉同气炸食物
佢地仲有网店买到~买够指定价钱包埋送货
食完好食都可以上网encore
鲍鱼饺子
$388 有甘多牛其实都好抵,我地两个人可以用黎打三次边炉
牛小排,牛颈只
左面系牛小排,右面系牛颈脊
封门柳
安格斯牛三角
食完同老公都觉得绝对可以encore~~
见到网店买两pack 原来仲有平$50, 下次入定货,冬天同d fd share 更加正