東歐餐廳

Ivan The Kozak
2023-01-29 377 浏览
呢间餐厅save低左好耐,终于有机会去试🤤一入到餐厅已经充满乌克兰嘅风味,我地book左18:00个轮,我地迟左5分钟入去,见到餐厅已经坐满晒人,所以一定要book定枱呀‼️1️⃣味道✨传统乌克兰罗宋汤有别普通嘅罗宋汤,佢嘅卖相比较红,但系好足料,有红菜头同蔬菜,所有材料配埋好match!😍✨招牌芝士焗牛脷盎一黎到系有一层酥皮系上面,侍应会帮我地将酥皮切4份,呢道菜真系极力推荐‼️牛脷好腍,完全唔韧,而且好香肉味😋 配埋芝士食真系好正,芝士有啲蘑菇蓉,仲可以将酥皮蘸芝士黎食,非常好食🥳✨古法宫廷焙鹿肉一开始见到menu写鹿肉都有啲却步,觉得食鹿肉好奇怪🥹但系就系见未食过所以叫黎试下,因为真系唔系成日有得食🫢鹿肉俾我想像中好食‼️唔单止卖相好好,佢完全唔膻,仲整得好腍,同埋个汁同鹿肉好match, 黎到嘅时候啲汁仲滚紧,好够热!2️⃣服务整体服务质素唔错,上菜速度快,侍应知道系生日庆祝,都有主动问要唔要加甜品,可以系甜品加「happy birthday 嘅字」,而且仲有乌克兰人serve我地,食完之后仲送左两个乌克兰口罩俾我地😷3️⃣环境环境非常一流!👍🏼 我地今次坐窗边,所以可以望到大馆,而且餐厅嘅布置

1️⃣味道
✨传统乌克兰罗宋汤

✨招牌芝士焗牛脷盎

✨古法宫廷焙鹿肉

2️⃣服务

3️⃣环境
环境非常一流!👍🏼 我地今次坐窗边,所以可以望到大馆,而且餐厅嘅布置好靓,墙上同周围都有乌克兰嘅装饰都摆设,仿如去左乌克兰食野咁🤤
餐厅嘅灯光暗暗地,好有情调💕

传统乌克兰罗宋汤
招牌芝士焗牛脷盅