2020-09-30 701 浏览
呢间充满玩味嘅cafe 无论系装修、摆设、menu设计,甚至系菜名都好鬼马特别!因为餐厅有90分钟限时唔够时间慢慢细味佢本menu,凭感觉快速order几样嘢食,全部无伏兼正评先好嘢!首先个打抛猪乌冬有两大块脆卜卜嘅虾片吸引你眼球,主角乌冬就比较湿身但系肉碎真系够多,仲会有啲蕃茄仔,辣得好过瘾!而本身以为会好怪又热量爆灯嘅pizza原来好好食,香脆嘅薄批上铺有咸蛋、牛油果、蟹肉同蔬菜等等,仲有大大只蟹钳喺面,每一啖都系咸蛋味劲肥劲邪恶,牛油果完全失去作用!虽然佢就话鱿鱼圈好普通,的确呢味一向都唔系咩特别嘅菜式,但胜在炸得够热又唔会令鱿鱼变韧难咬,加埋个沙津酱真系一下子就清哂。好多时会怕甜品会太甜搞到好漏,但最后嘅紫薯蛋糕的确cake如其名唔会太甜,令你食到真实嘅紫薯香,而且饼底香脆,为今日呢餐作一个完美句号!

都几辣的泰式打抛猪乌冬

好邪恶嘅咸蛋牛油果蟹肉比萨咩叫减肥