2022-09-23 14 浏览
朋友带我去行完 BB 玩具潮店之后,就带咗我去附近嘅楼上铺 品尝烤鱼火锅,汀汀烤活鱼 是间装修有玩味嘅烤鱼火锅店。朋友钟意食烤鱼火锅,旺角百宝利 交通好方便,装修型格 影相打卡 📸️一流。汀汀烤活鱼最近由地舖搬左上楼,空间感更加大, 室内设计走新潮路线,餐厅霓虹光馆玩味街头风,涂鸦 @bear 摆设好有型。首创烤荀壳鱼锅 HK$368店长好有礼貌,仲介绍咗我哋食首创烤荀壳鱼锅,餐厅主打传统四川口味的烤全鱼,每日从街市选取新鲜活鱼;并且加入港式火锅元素,果然我哋感受到双重滋味。四川用料汤底精心调配,品尝到集麻辣香于一身的汤底,而且价钱非常合理,荀壳鱼身价不菲。我哋拣咗麻辣小辣,原条烤荀壳鱼,大大条份量十足。店员仲会帮我哋开条鱼,厚肉脆皮,雪白肉质鲜嫩,入口特别又滑,口感麻辣有层次,唔会盖过鱼原本的鲜味!真系要大赞一下师傅先。用炉上烤鱼可以保持温度,越滚越入味!嫩滑嘅鱼肉配上大量配菜同香料,味道香浓,唔系周围都食到咁高质,朋友果然冇介绍错!个人十分之推介荀壳鱼!新鲜百仙果水果茶 HK$38一边饮新鲜百仙果水果梳打一边食烤鱼,好爽呢!各款冷盘小食蒜香皮蛋 HK$38蒜香皮蛋够蒜味,皮蛋大只 c

汀汀烤活鱼最近由地舖搬左上楼,空间感更加大,

首创烤荀壳鱼锅 HK$368

新鲜百仙果水果茶 HK$38
一边饮新鲜百仙果水果梳打一边食烤鱼,好爽呢!

各款冷盘小食
蒜香皮蛋 HK$38
蒜香皮蛋够蒜味,皮蛋大只 creamy 啱我,蒜香味扑鼻,少少辣好食到呢!

鲜虾云吞 HK$48
我哋拣咗自家制鲜虾云吞,大大只鲜虾,皮薄馅靓,值得一试!

日本稻庭乌冬 HK$ 22
吸咗麻辣汤汁都几好味,又麻又辣,弹牙食得好过瘾。

• 首创烤荀壳鱼锅