说起长者就业, 很多人都会觉得是老人家们生活费不足先出来工作,但其实当中有一部分的长者是希望能再继续发挥自己所长, 想获得成就感,早前见到 想为长者快乐呢个理念, 比佢吸引到, 引起左我想试一试公公婆婆手势到底系点呢度虽然唔算好大, 但有足够位坐, 订座都没有问题的, 餐厅的玻璃厨柜加上木板装修, 感觉反而有点似Café, 另外我今日去到亦撞直有live band, 呢对band全部都系白发歌手, 每晚都能听到慈祥声线的背后, 其实系一班坚持想完梦的老人家, 加上银杏馆努力帮忙才创立到的, 真系好有心  系呢度!!! 你仲可以自己带酒去饮, 无论系同朋友, 定自己黎畅饮一杯都可以, 本身咁有格调既餐厅, 加埋酒同live band, 好似过紧台湾既慢活生活一样 而呢度价钱虽然系当区算中位价偏高小小, 不过胜在佢地汤任饮, 沙律吧任食, 汤方面够哂入味, 以一个全素汤黎讲, 佢除左唔用味精同健康之外, 佢本身个汤都已经好甜另外系沙律方面, 唔好以为好普遍, 佢都有足五至六款菜同唔同酱料, 全部有机仲够哂丰富,我今次就加左沙律酱同芝士粉, 沙律前菜黎讲, 虽然款式无酒店咁多, 但味道绝对
早前见到 [银杏馆] 想为长者快乐呢个理念, 比佢吸引到, 引起左我想试一试公公婆婆手势到底系点

另外系沙律方面, 唔好以为好普遍, 佢都有足五至六款菜同唔同酱料, 全部有机仲够哂丰富,我今次就加左沙律酱同芝士粉, 沙律前菜黎讲, 虽然款式无酒店咁多, 但味道绝对可以的

到主菜方面, 今次我试左佢地个 “葡国烤蜜味猪仔脾”, 佢份量够哂多好岩我食,另外佢每一只脾油脂分布都好平均, 半肥廋同肉质几好, 食落口都唔会太难咬, 而个味道都好适合, 甜甜地类近BBQ烤肉的味道, 再加上佢调味都好好, 食得好满足

最值得欣赏其实系一班老人长为客人服务的态度, 除左表情笑容十足之外, 每一个待应对客人都好有礼貌同热诚
2019-02-14
  • 葡国烤蜜味猪仔脾