2019-12-26
爆丼屋已经开业一段时间, 但一直未有机会试。今日正同好姊妹经过, 见到其中一款丼饭为熟食, 岩哂唔食生野既佢, 加上有限定半价优惠, 咁抵当然入去一试啦!多款丼饭选择, 不同刺身配搭都相当吸引, 而其中一款丼饭图片充满神秘感, 设计成幻得幻失, 好奇下我就Order左呢款丼饭!【烟熏海胆帆立贝丼】HK$268充满神秘感, 以透明罩把丼饭罩住, 罩内有著厚厚烟雾, 很有仙气。打开透明罩, 随即闻到一阵烟熏味, 而丼饭慢慢呈现; 围边有大量帆立贝, 而中心位叠著大大粒海胆, 好丰富啊!!海胆超鲜甜, 没有半点腥味, 不是入口即溶口, 而是半固体口感, 正~丼饭为赤醋饭, 黏性较高, 当中加入左鹅肝粒, 但就唔太食得出。帆立贝鲜甜, 最后还有一个小惊喜, 有一只鲍鱼系饭既最底, 鲜甜爽口。【西班牙黑毛猪肋骨丼】HK$98半价优惠只限12:00-18:00; 整条猪肋骨平放于丼饭上, 尽显份量!以200度慢煮竹炭烧过, 表面还留著薄薄烧汁同埋微微炭烧香, 肋骨比预期中林, keep到肉汁唔会好干。还有很多款刺身丼饭都很想试, 有机会一定再帮衬!
【烟熏海胆帆立贝丼】HK$268
【西班牙黑毛猪肋骨丼】HK$98
半价优惠只限12:00-18:00;
整条猪肋骨平放于丼饭上, 尽显份量!
还有很多款刺身丼饭都很想试, 有机会一定再帮衬!