2020-10-26
想试呢间素食好耐,无奈身边个个都系「食肉兽」。难得有朋友想系呢度食生日饭,终于得偿所愿❤️。晚市可以散叫菜式,亦可以选择四/六/八道菜套餐,价钱498起。我地两个人都选择四道菜嘅set,然后单叫一份莲藕菇饼,再加一壶番茄红菜头茶。staff强烈推介pancake同栗子米糕,但食完套餐已经好饱,所以放弃😂首先要赞下环境同服务:装修好贴合主题,而且座位舒适,都算静,慢慢坐下食下嘢都系一种享受。每上一道菜staff都会介绍下道菜,几贴心。overall食物都好精致,细细份慢慢食原来都几饱肚。最钟意系栗子汤,菇冻,同莲藕饼。用最简单嘅食材,引出食材最「正」嘅味道。遗憾嘅系跟炒饭嘅大酱汤实在太咸..... 饮唔落; 同埋福袋入面有我唔钟意嘅荽茜。 虽然系咁,有机会我都会再来食。仲提下大家如果要来呢度庆祝生日之类,切饼费盛惠$200。但如果唔系度食佢地都可以帮你keep。