2019-07-15
餐厅嘅间隔系一个包厢嘅形式 给予食客好大程度嘅私隐 有一个私人同密闭空间 可以同埋情侣享用高质素嘅Fine Dinning🍽️而景色亦都非常高质 系一个巨型玻璃嘅形式面对住维多利亚港嘅夜海景 店舖亦都会 播放著 微弱嘅维也纳音乐 更添餐厅嘅气氛🍷🎆餐包🍞一叫完嘢就即刻上咗一份餐包畀我哋 唔系普通嘅餐包 而系有黑松露牛油同黑松露蜜糖嘅 搽上去 黑松味淡淡又唔会特别浓沃 几适合做第一道菜Beef Carpaccio 🦌呢一度菜系用上牛肉包住火箭菜 再配上黑松露酱 同埋芥末 胡椒 玫瑰岩盐 仲有蕃茄仔等等嘅配饰 每一滴dressing都系落得好细致 令到呢一份Beef Carpaccio充满艺术嘅气息Pan fried Fois Gras🦢用Pan Fried嘅方式煎到份鹅肝充满油香 十分肥美 多士非常香脆 上面配上咗餐厅signature 嘅果酱 混合埋一齐食简直系一大享受😛DailySoup🌽🐚当日餐厅嘅是日餐汤系甘笋粟米带子汤 甘笋同粟米味道令到个汤非常香甜 有一种清香嘅感觉 带子就大大粒用牛油煎香Sakura Ebi & Botan Ebi Pasta🦐🦞🍝樱花虾配牡丹虾龙虾汁意粉 这
餐包🍞
Beef Carpaccio 🦌
Pan fried Fois Gras🦢
DailySoup🌽🐚
樱花虾配牡丹虾龙虾汁意粉 这一份意粉系用上樱花虾同牡丹虾作为主要嘅材料 几新颖同特别 龙虾汁令到意粉非常挂汁同入味 摆碟亦都摆得好靓值得一赞👍🏻
Pan Seared Slow Cooked Agu Pork Loin🐖🐖
呢一份菜色最特别嘅点就系用咗冲绳阿古猪 阿古猪肉味重 鲜美柔嫩油花多 加上用上慢煮嘅方式来烹调 可以将阿古猪独特嘅油香迫出嚟😋
而阿古猪嘅底层用咗荷兰嘅白豆 加上餐厅特意调配嘅酱汁 菜色美观之余亦都充满创意😄
Notte Tiramisu🔥🍸
呢一份就系 总结我哋今日呢餐嘅甜品 餐厅侍应会喺我哋面前将杯terimisu点火 打卡分简直系满分 而且呢一份甜品嘅味道都冇令我哋失望 入面落咗espresso啫喱 白兰地 令到咖啡同酒味都几特出 非常推荐