2022-06-14
今日同好朋友睇完戏之后揾饭食,一放阔堂食时间后,油尖旺嘅食肆都多左好多人,谂住去庄士敦广场试下话晒𠮶度啲餐厅都多啲,点知去咗两间打边炉嘅店铺都排队排到lift 口,点知碰运气碰到间好嘢!其实上到依间名峻荟系一间雀局加食店,竟然超级干净同光猛,一啲都唔嘈之余,但无乜烟味。原来雀局加小菜套餐,玩足12个钟,包4𩠌1汤都系$968咋,如果食粉面饭 ~8个钟都系$598!干净又舒服咁打麻雀,可以考虑。我地两个睇完戏,开始肚饿,见到餐牌花多眼乱, 本来想试鲜茄大虾飞天面,但系店员话今晚多单,怕要等得耐,所以叫其他, 首先系酸菜鱼!依个系我哋两个无夹过,两个异口同声话要食,仲要好抵,只系$168咋!其实对于两个人食,依碟真系太大😂除咗有大量鱼片之外(sorry,我地好努力食都食唔晒啲鱼。。。。。。),仲有大量酸菜,豆卜,芽菜, 云耳等配菜,酸辣度适中,一啲都唔会过咸,好惹味,如果有埋惹味就更完美。第二我地叫左咕噜内,个皮几脆口,而里面嘅肉超「冧」,我们两个都一旧接一旧,劲快食晒依味𩠌!其实我好钟意食罗汉斋,罗汉斋煲包括好多云耳, 豆卜,粟米仔,冬菇,云耳,西兰花,仲有唔少得嘅粉丝,啲粉丝吸晒好味嘅
其实上到依间名峻荟系一间雀局加食店,竟然超级干
我地两个睇完戏,开始肚饿,见到餐牌花多眼乱, 本来想试鲜茄大虾飞天面,但系店员话今晚多单,怕要等得耐,所以叫其他, 首先系酸菜鱼!依个系我哋两个无夹过,两个异口同声话要食,仲要好抵,只系$168咋!其实对于两个人食,依碟真系太大😂除咗有大量鱼片之外(sorry,我地好努力食都食唔晒啲鱼。。。。。。),仲有大量酸菜,豆卜,芽菜, 云耳等配菜,酸辣度适中,一啲都唔会过咸,好惹味,如果有埋惹味就更完美。第二我地叫左咕噜内,个皮几脆口,而里面嘅肉超「冧」,我们两个都一旧接一旧,劲快食晒依味𩠌!其实我好钟意食罗汉斋,罗汉斋煲包括好多云耳, 豆卜,粟米仔,冬菇,云耳,西兰花,仲有唔少得嘅粉丝,啲粉丝吸晒好味嘅南乳汤,几饱都食得晒~
我哋两都好惊喜揾到依间「餐厅」,坐得舒服,私穏度高,服务加零一,最重系有水准嘅各种食物,Nice~