2024-05-27 5552 浏览
今日应朋友之约,到湾仔艺术中心六楼嘅JaJa食下午茶,朋友嚟过几次,而我就第一次嚟,听朋友讲此餐厅属美丽华集团旗下食店,主打素食,口碑唔错入内,见到全部粉红色做主题,以干花,椰树同动物衬托,布置到恍似置身爱丽诗梦游仙境童话世界中,既浪漫又充满诗情画意我哋两个人被安排坐窗口卡位,系咁舒适嘅环境下食下午茶,心情都靓靓两人下午茶餐,朋友上网订位有七折优惠,好抵食下午茶餐有三款,分别系三款咸点同六款甜点嘅英式小点(参看餐牌)顾名思义,呢个充满艺术品味嘅下午茶餐,上桌果然仪式感十足咸点有三款,全部精致美味超迷你水牛芝士薄饼,提生糙米寿司,最欣赏炸一口意大利饭球跟住甜点本身钟意食scone,呢个迷你版松饼焗得唔错,唔会过硬,够松软,又唔太甜红色桑子朱古力牛角包卖相同味道亦可以最后上桌嘅摆设特有诗意,摆盘下内有干坤,女侍应一打开盖,下面干冰造成烟雾效果,恍如仙境除咗个磨菇蛋白饼,甜咗啲同硬咗啲,其他全部都好好食整体感觉不错,环境好,服务好,食物除咗质素好,视觉效果重好,值得推荐

两人下午茶餐,朋友上网订位有七折优惠,好抵食

顾名思义,呢个充满艺术品味
嘅下午茶餐,上桌果然仪式感十足

咸点有三款,全部精致美味

咸点

超迷你水牛芝士薄饼
,提生糙米寿司
,最欣赏炸一口意大利饭球

跟住甜点

红色桑子朱古力牛角包卖相同味道亦可以

除咗个磨菇蛋白饼,甜咗啲同硬咗啲,其他全部都好好食

2024-05-27
下午茶