2022-12-21
最近好多cafe都开始推啲好有圣诞气氛嘅item365日都想过圣诞节嘅我终于黎左奶油风latter cafe潮圣(・∀・)store front已经好多圣诞装饰好有christmas vibe✨✨\\ Christmas special menu\\٩( 'ω' )و ////Snowman Chocolate $68 ⛄️一开始就比佢啲christmas special drink吸引本身已经有个好靓嘅拉花 雪人浸喺上面真系cute到爆(*゚∀゚*)冬天有杯暖粒粒嘅热朱古力真系好治愈雪人系蛋白饼 可爱到都唔舍得摧毁佢(・Д・)Santa Claus Matcha Latte $68淡淡的 味道没有太大特别 但圣诞老人好可爱 所以ok!!!Santa Claus Dacquoise $52圣诞老人达克瓦兹 来自lovever patisserieRaspberry味 口感松化 甜度刚刚好仲有另一款姜饼人系hazelnut chocolate味经友善店员推介下 拣左🎅🏻Christmas roll cake草莓海盐芝士抹茶卷 $68有齐最christmassy嘅tone 又红又绿嘅海棉蛋糕
最近好多cafe都开始推啲好有圣诞气氛嘅item
Snowman Chocolate $68 ⛄️
冬天有杯暖粒粒嘅热朱古力真系好治愈
雪人系蛋白饼 可爱到都唔舍得摧毁佢(・Д・)
Santa Claus Matcha Latte $68
淡淡的 味道没有太大特别 但圣诞老人好可爱 所以ok!!!
Santa Claus Dacquoise $52
圣诞老人达克瓦兹 来自lovever patisserie
Raspberry味 口感松化 甜度刚刚好
仲有另一款姜饼人系hazelnut chocolate味
经友善店员推介下 拣左🎅🏻
有齐最christmassy嘅tone 又红又绿嘅海棉蛋糕 质感松软 𥚃面有cream chesse所以会有少少咸味 整体黎讲味道偏淡
可惜当日接近天开始黑先坐到门口位
加上落雨 搞到啲相都缺少左阳光暗暗地(*´-`)
顺带一提 店员都几有趣(会一齐笑我同男朋友嘅无聊gag) 同埋都好nice(〃ω〃) 谢谢!
Total $282 (10% service charge)
Latter Cafe (湾仔)
湾仔谢斐道151-153号金声大厦地下E号舖