2024-01-02
Happy 2024!! 已经第3 次黎到茶园high tea。中意呢度有live music, 有自助即叫即做waffle ,crepes 同任添水果, 自家制雪糕。因为系12月, 酒店三层架嘅tea set 都有圣诞主题嘅cake 加埋酒店每张枱上都摆咗细细樽既圣诞树叶夹埋live music 成个感觉都好有圣诞气氛。🎄 🥰除咗三层架食物之外侍应会送上鹅肝挞同吞拿鱼挞。 两个都好好味,唔会觉得腥,挞皮系够晒实净去包住满满既foie gras creme brulee 同埋吞拿鱼馅。 👍 底层嘅松饼 食落口感松软,唔会干 我个人就几钟意佢自家制嘅西西里柠檬忌廉酱(Homemade Sicilian lemon curd) 系偏酸嘅酱。朋友就觉得太酸唔系好夹个松饼😂但我觉得唔错,因为喺我食完两个crepes + 雪糕之后 食呢只酱可以重新打开我嘅胃继续再食过。💪中间咸点,有火鸡三文治, 青瓜三文治, 蟹肉忌廉芝士泡芙。 我就最钟意佢个青瓜三文治因为 好fresh好juicy。 🥰 顶层嘅甜品, 有绿茶蛋糕, 栗子Rum酒垯,Raspberry mousse 椰丝棉花糖, 杏仁柚子忌廉
已经第3 次黎到茶园high tea。
顶层嘅甜品, 有绿茶蛋糕, 栗子Rum酒垯,Raspberry mousse 椰丝棉花糖, 杏仁柚子忌廉 芒果蛋糕。 唔知道系咪因为咸点太好味所以我就觉得佢D甜点 冇咁出色。 我自己就比较钟意食佢啲咸点多啲。😂
到差唔多时间 , 因为我哋挂住讲嘢 食唔晒啲甜品侍应都会主动问需唔需要低纸盒畀我哋打包拎走。
临走嘅时候去正门影埋棵圣诞树为2023年画上完美句号❤️