2019-04-08 357 浏览
早上喺黄竹坑one island south做完野,咁就谂住食埋晏先返出去啦。突然之间好想食pizza,而黄竹坑餐厅都唔多,想食pizza就只可以去pizza express!中午十二点几,人都唔多。估唔到入到去,环境咁好,好chill好有艺术感,就算坐耐左都觉得舒服嘅。但呢间pizza express 唔似其他分店咁有set lunch嘅餐牌,取而代之嘅系叫一份正常size嘅主食会送沙律或者面包波波加一杯野饮。咁呢...一个人食就会好吃力,两个人食就刚刚好喇!黎到pizza express真系一定要食面包波波,呢度嘅份量比跟餐嘅多,有9粒,配有牛油同罗勒香草酱。主食我就叫左个新口味-卡邦尼薄饼,d烟肉脆卜卜,中间仲有只太阳蛋,虽然讲就讲系流心蛋,但黎到系熟蛋,呢下有d失望,不过食落都好香口,好满足嘅!野饮我就叫左杯可乐,汽水配薄饼真系一个无敌嘅组合。如果唔饮汽水嘅,可以选择冻柠茶,因为免费refill架!