2018-05-19
ATUM High Tea Set $378 for 2充满艺术感既high tea!!😎😎咸点同甜点小心翼翼地相间排列于长碟上我花左十五分钟去细心欣赏发现呢碟食得既艺术品竟然比起其他地方那个三层架形态更美然后我再用了整个下午享受呢个tea set同呢度咁幽美既环境及为其拍照鹅肝冻批 鹅肝酱厚厚 味道浓郁 配埋底下件脆饼 食落多左份层次感咸点仲有红菜头三文鱼 青瓜蟹肉沙律 吞拿鱼杯 仲有parma ham~甜点最中意紫薯朱古力挞 入口顺滑 亦唔会太甜太腻💜Macaroon一咬落去 满满都系软滑既朱古力 仲好有脆感 好满足😍个tea set仲有两个柚子醋沙律同两杯饮品!65%热朱古力奶 有拉花仲有棉花糖 质感厚滑 几浓郁 仲有少少苦香☕玫瑰荞麦茶 用沙漏计时焗3分钟饮得 香气扑鼻 味道清甜 侍应仲会自动帮你refill再焗 饮左好多壶茶!!⭐然后仲嗌左个几特别既甜品~咸蛋黄雪糕·香芋蓉·柠檬棉花糖 $82呢排兴咸蛋黄嘛hahaha 估唔到配雪糕冻食都咁正 咸香味浓 仲有d沙沙既质感😋 差d以为食紧旧真既咸蛋黄😳 而棉花糖+香芋蓉味道相对上冇咁浓烈 令咸蛋黄味道更加突出
充满艺术感既high tea!!😎😎
咸点同甜点小心翼翼地相间排列于长碟上
我花左十五分钟去细心欣赏
发现呢碟食得既艺术品
竟然比起其他地方那个三层架形态更美
及为其拍照
甜点最中意紫薯朱古力挞 入口顺滑 亦唔会太甜太腻💜
个tea set仲有两个柚子醋沙律同两杯饮品!
⭐
然后仲嗌左个几特别既甜品~
咸蛋黄雪糕·香芋蓉·柠檬棉花糖 $82