2019-10-26 1400 浏览
今日同女朋友嘅纪念日 决定要带佢食返餐好啲嘅午餐,之前听佢啲港女friend成日都话呢一间梵高艺术馆餐厅环境优美,食物质素亦都好高,所以一直以来都想带佢嚟食饭俾个惊喜佢 入到去餐厅连我自己都觉得好惊喜,因为环境真系好靓好有特色,自己都觉得自己艺术细胞大大提升!最后决定一人嗌咗一份3 course Lunch Set ($268)✨餐包餐包配上左海盐牛油 味道非常特别🐷✨意大利大虾沙律呢款意大利大虾沙律就好似一幅画咁优美 比较特别嘅一点就系用咗菲达芝士 除咗有沙律一贯嘅清新味道之余亦都有淡淡的芝士香味✨俄罗斯牛肉浓汤配酸忌廉俄罗斯牛肉浓汤可以话系出类拔萃,虽然卖相好似平平无奇咁,但系味道系不容忽视 😛牛肉嘅精华完全心头系汤嘅入面 每一啖都可以感受到浓郁嘅牛肉味道🤪✨意大利通粉焗白汁水牛芝士本身以为焗通粉应该唔会有啲乜嘢特别但系呢一间餐厅嘅创意可以令我赞叹 通粉配上的汁同水牛芝士令到成份通粉升级另一个层次 好creamy同埋特别 ✨蘑菇意大利云吞配火箭菜配黑松露意大利云吞唔系有好多地方食到 van gogh sense 呢种意大利餐馆当然不负所望 整到一道好正宗嘅云吞 黑松露嘅味道好重好香

✨餐包
餐包配上左海盐牛油 味道非常特别🐷

✨意大利大虾沙律

✨俄罗斯牛肉浓汤配酸忌廉

✨意大利通粉焗白汁水牛芝士

✨蘑菇意大利云吞配火箭菜配黑松露
意大利云吞唔系有好多地方食到 van gogh sense 呢种意大利餐馆当然不负所望 整到一道好正宗嘅云吞 黑松露嘅味道好重好香 调味恰到好处 份量有成五大块 亦系非常足够

✨士多啤梨雪巴
第三道菜我同女朋友都选择左是日甜品-士多啤梨雪巴 雪巴底下仲有好多碎饼 几有心思

2019-10-18