2022-09-12
趁住中秋有几日假同朋友约左系尖沙咀呢间充满住艺术气息嘅酒吧chill下。🏮〰️炭烧墨鱼柳 ($95)墨鱼柳预先切好一条条,唔使自己再切几方便。附上泰式海鲜酱,蘸汁后味道更加丰富。墨鱼表面烧至微焦,食落更加香,适合作为佐酒小食。😆〰️黑松露薯条($75)黑松露粒洒满薯条上面,薯条粗身,口感非幼薯条可比。如果酱汁系黑松露酱更加无得顶!🤪〰️香葱芦笋牛柳粒炒饭 ($128)饭粒炒至粒粒分明,食落好香牛嘅油香味。芦笋令到成个感觉唔会单调。〰️碎香脆皮烧鸡 ($188)呢个系必叫!虽然要等成30分钟,但呢个等待真系值得!鸡皮香脆,腌得好入味,仲带点点酒香。而且鸡肉系真系劲嫩,劲有肉汁!🤤〰️Lady Grey ($120)饮落口感柔和,适合女仔饮用。除咗伯爵茶嘅清香味之外,仲带有柠檬同埋橙嘅味道,饮落带点微酸,甜度唔高。依杯野饮跟一件朱古力蛋糕仔,味道一酸一甜,系口腔入面形成对比。〰️〰️📍 Avenue75 (尖沙咀)尖沙咀么地道75号南洋中心地下36-41号舖
〰️炭烧墨鱼柳 ($95)
〰️黑松露薯条($75)
〰️香葱芦笋牛柳粒炒饭 ($128)
〰️碎香脆皮烧鸡 ($188)
〰️Lady Grey ($120)
饮落口感柔和,适合女仔饮用。
〰️〰️📍 Avenue75 (尖沙咀)
尖沙咀么地道75号南洋中心地下36-41号舖