2019-10-04 219 浏览
今晚同friend去尖沙咀行街,睇到一间梵高艺术体验馆🎨入边好多同梵高画作有关嘅艺术品,仲有梵高主题餐厅,充满艺术气息🤗环境唔错,好舒服,位置好阔落,入边每一样嘢都设计得好有艺术感☺*餐包首先上餐包,有两款唔同嘅餐包,餐包质感松软,我最中意提子餐包,除咗有提子,仲有核桃,好惊喜呀😊搭配牛油非常香,健康又好味👍*腌制油甘鱼配柚子珍珠及血橙酱油甘鱼味道好鲜甜😋柚子珍珠咬落酸酸甜甜,血橙酱汁好特别,搭配青瓜同沙律菜🥗,好清新*龙虾浓汤配自制意大利云吞及绿豌豆店员先上意大利云吞及绿豌豆,然后倒龙虾浓汤,龙虾汤好香浓呀🤗未食就已经感受到浓浓嘅龙虾汤味,龙虾汤好农浓郁,汤嘅口感十分幼滑,香脆嘅意大利云吞,咬开有龙虾肉🥰好惹味!*西班牙猪梅头配芹菜蓉及青葱葡萄酒汁猪梅头肉质软腍,鲜嫩多汁,搭配两款酱汁都非常好味👍青葱葡萄酒汁🍷更加惹味。*香煎鲈鱼配蚬肉,日本香菇及鱼肉清汤上面有一层香脆松化嘅鱼皮,香煎鲈鱼🐟外皮香脆可口,肉质鲜嫩幼滑,搭配美味蚬肉,口感层次丰富,日本香菇及鱼肉清汤鲜甜美味😋*大黄士多啤梨清汤配罗勒果冻及香醋珍珠甜品系士多啤梨🍓清汤搭配雪葩,酸酸甜甜,罗勒果冻烟靭有咬口,香醋珍珠味道同

*餐包

*腌制油甘鱼配柚子珍珠及血橙酱

*龙虾浓汤配自制意大利云吞及绿豌豆

*西班牙猪梅头配芹菜蓉及青葱葡萄酒汁

*香煎鲈鱼配蚬肉,日本香菇及鱼肉清汤

*大黄士多啤梨清汤配罗勒果冻及香醋珍珠
甜品系士多啤梨🍓清汤搭配雪葩,酸酸甜甜,罗勒果冻烟靭有咬口,香醋珍珠味道同口感都好特别,令我十分惊喜☺

*仲夏向日葵
茶杯设计系向日葵油画🍵茶由线叶金雀花、蜜树茶、芒果干、向日葵等混合而成,味道清甜,有淡淡嘅向日葵香味🌻如果想饮甜啲,可以加蜂蜜,加咗蜂蜜嘅仲夏向日葵系另一番风味。

餐厅环境唔错,装饰都系梵高画作嘅风格。店员服务好贴心👍每一道菜式上台都会介绍同换餐具,食物质素高,下次会再黎食🤗