2023-01-10
呢间位于K11 Musea 嘅cafe以艺术为主题,钟意四围打卡,扮下文青嘅朋友仔真系唔好错过呢间咁特别嘅餐厅💕餐厅内嘅艺术摆设、精品,精致嘅美食同摆盘,好符合餐厅嘅主题🤩点了一份set, $398 就有餐汤、带子虾沙律、和牛扒、甜品同饮品,系k11 musea黎讲价钱唔算贵😎是日餐汤系超浓郁嘅蕃茄汤🍅饮起黎非常浓稠!沙律🥗都唔简单,有爽口弹牙嘅虾同带子🤩主食和牛扒有成10oz,都几大块😜7成熟嘅牛扒牛味浓郁,充满肉汁🤤甜品一样有惊喜,简左意式提拉米苏,系传说嘅口味,咖啡味香浓同有朱古力嘅苦味,系几好食🥰饮品就要左latte☕️☕️以一人套餐黎讲真系会食到劲饱,所以我地只点一个share食,另叫左份BREAKFAST FANTASY, 有齐黑松露炒蛋、巴马火腿、香肠、烟三文鱼、烟肉、烤菠露、大啡菇、焗豆、杂果、蔬菜沙律,最欣赏个酱汁,唔系平时食开嘅沙律酱或黑醋汁,而系用左酸酸甜甜嘅芒果汁配搭,令沙律更开胃好味😋😋