2023-07-30 16 浏览
⭐Holy eats(中环)⭐位于中环soho 区Peels street 上层既holy eats,系一间新开食fusion 菜既酒吧餐厅。 之前去过吱吱朕( 系同一个老板开既分店) , 果到既串烧同鸡尾酒yuzu sprites 都好唔错, 分店应该都唔差得去边。呢到既装修好特别, 有对街既座位, 充满艺术气息既涂鸦,尤其系个厕所一定要参观下。餐牌今日叫咗鸡尾酒Yakult Martini, 讲真有少少失望,感觉好似饮咁益力多咁,冇咩酒味, 亦冇咩特别。反而食物方面有啲惊喜。⭐ Cauliflower ⭐首先讲下最钟意嘅菜式Cauliflower, 加咗酸乳酪,红石榴粒,杏仁片,孜然,充满地中海特色,颜色丰富。加上厨师大火炒过, 超有锅气,酸酸甜甜味道既椰菜花十分特别。⭐Prawns Taco⭐虾沙律墨西哥夹饼亦系我另一最爱, 色彩缤纷嘅夹饼,里面有健康嘅配料,虾肉好多,仲有牛油果,parsley 等等既配料, 夹饼皮脆香烤味道浓郁, 加上青柠汁,畀人清新感觉。⭐aglio olio⭐稍嫌少少油腻, 毕竟系用蒜蓉橄榄油整,辣椒辣度啱啱好。⭐ Half roasted chicke
⭐Holy eats(中环)⭐

餐牌

反而食物方面有啲惊喜。

⭐ Cauliflower ⭐

⭐Prawns Taco⭐

⭐aglio olio⭐

稍嫌少少油腻, 毕竟系用蒜蓉橄榄油整,辣椒辣度啱啱好。

⭐ Half roasted chicken⭐

磨菇又香又爽口。 鸡块稍有点烧焦,所以有啲苦涩。

个装潢真系别具特色