2023-01-03
📍首尔家 铜锣湾最近明明喉咙好废但直接放弃思考,跟随内心红卜卜嘅呼唤(啫系韩国嘢),约咗台湾闺蜜👭🏻一齐开心吓😉主食方面,我哋觉得无烧五花腩基本上唔算系一个完满嘅麻甩佬韩餐🤭所以就梗系叫一份啦!充满油脂嘅五花腩喺铁板上面跳舞嘅画面真系令我哋赏心悦目(咁当然嗅觉上都非常高兴啦)😋另外叫咗个部队锅,料都好足 - 公仔面、肠仔芝士 blablabla 应有尽有🍲𠮶日胃口太好,所以又叫埋海鲜煎饼🦞可惜唔系好食到海鲜,净系食到好多粉浆😮💨唔建议叫呢个😅一个美丽嘅晚上点可以唔饮酒呢🍻我哋叫咗一支米酒两份 share,即刻好有韩剧入面嘅气氛🤭总结:呢间餐厅唔平㗎,但胜在气氛唔错,坐得舒服😌有闲💰嘅日子可以一试🥰#充满韩风嘅冬至大餐 #烧五花腩 #部队锅 #海鲜煎饼 #米酒 #首尔家 #铜锣湾 #causewaybay #øhhejfoodie