同朋友喺将军澳Popcorn MCL睇完戏后,肚仔非常肚饿,即刻见到附近有一间食burger嘅餐厅,餐厅系一字排开嘅高长凳,目测都有10几个位置,方便我地呢班速食一族。而且环境都干净企理。餐厅主打西式汉堡,亦都有提供各种小食选择。💟双层芝士🧀安格斯牛肉汉堡 & 酸青瓜 Super Mac $112上到黎个汉堡真系好巨型🍔汉堡里面有:安格斯牛肉、芝士、生菜🥬、酸瓜、洋葱同特色酱汁。当下见到啲芝士溶化晒落啲汉堡到,一咬落去劲juicy 劲多肉汁爆出,咬开仲有少许粉红色,牛味香浓肉嫩。面包🥯系有烘过的,外脆内软。💟再加配薯条🍟奶昔套餐 +$62🔹另加$20黑松露芝士souce🍟 薯条新鲜炸起,黑松露芝士酱🧀同薯条融为一体,每一条都沾上souce,非常「芝」味之余,又有啖啖黑松露味既香😋🔹士多啤梨🍓奶昔超细滑嘅奶昔,满满嘅士多啤梨味,甜度十足,再加浓浓棉滑的奶油香🧁,好好饮好满足😌💟烟肉芝士🧀牛肉汉堡 Bacon Cheese $85相比起上面个burger, 其实呢个份量都吾算细。汉堡里面有:厚身牛肉、烟肉、生菜🥬、芝士同特色酱汁。牛肉都系鲜嫩有肉汁,芝士味道非常浓郁,仲要处于热熔状态,同牛

💟再加配薯条🍟奶昔套餐 +$62
🔹另加$20黑松露芝士souce🍟

🔹士多啤梨🍓奶昔

💟烟肉芝士🧀牛肉汉堡 Bacon Cheese $85
相比起上面个burger, 其实呢个份量都吾算细。汉堡里面有:厚身牛肉、烟肉、生菜🥬、芝士同特色酱汁。牛肉都系鲜嫩有肉汁,芝士味道非常浓郁,仲要处于热熔状态,同牛肉溶为一体。烟肉系煎香过,烟烟韧韧,咸香味出哂黎👍🏻

💟加沙律🥗汽水套餐 +39
沙律🥗
蔬菜🥬非常新鲜,仲有埋番茄点缀,再配上黑醋, 非常开胃之余又可以食得健康d 减低油腻感。

💟香炸鸡翼(Herbs Fried) (5pcs) $59
鸡翼有3种味道选择(herbs fried /BBQ/buffalo) 我地最黎拣左Herbs Fried..鸡翼都几大只,一咬落落热辣辣新鲜炸起,外皮脆且肉质嫩,外皮洒上满满既香草,好香好入味😋

✴️Burger Republic
📍将军澳唐贤街9号PopCorn 1 1楼F24-26号舖