2019-07-16 142 浏览
今个星期都非常之忙,甘啱晚上去到中环威灵顿街,想食埋饭先返屋企,路过见到有间好多人既小店,就走入去试下新野。入到餐厅,地方不算大,但装修走经典怀旧复古路线,仲一直播放住80后听得最多既Local流行曲,心里面觉得好有Feel~ 真系诂吾到晚上8点几中环既小店都仲系甘多客人。秘制猪扒饭 (转捞幼面,配肉操汁,加厚午餐肉)饮品: 苹果汁 (set hk$ 74)呢个猪扒面好大碗,件猪扒接近成个碗面甘大,猪扒大大件,热辣辣,似系新鲜即叫即炸,猪扒外表炸得金金黄黄,咬落去啖啖肉,非常香口松脆,肉质又厚又实在,但又不会觉得油腻, 而且仲带点juicy, 以炸猪扒来讲,真系好有惊喜!!另外加配既午餐肉,煎得外脆内软,而且有成吋厚,真系食肉兽至爱~至于捞面,似系幼身蛋面,面既份量好多,面质弹牙,而且捞埋炸蒜蓉同埋肉操汁来食,非常惹味!!~ 秘制猪扒饭 (配肉操汁,加炒滑蛋)饮品: 五花茶 (set hk$76)炸猪扒配埋台式肉操汁,味道超夹,加埋个厚厚既炒滑蛋,食完超满足!!~椒盐鱿鱼须 (hk$38)鱿鱼须炸得非常香脆可口,腌得好惹味,值得一试!!~整体来讲,如果要食好味有水准既炸猪扒,中环呢间小

秘制猪扒饭 (转捞幼面,配肉操汁,加厚午餐肉)
饮品: 苹果汁 (set hk$ 74)

秘制猪扒饭 (配肉操汁,加炒滑蛋)
饮品: 五花茶 (set hk$76)
!!~

椒盐鱿鱼须 (hk$38)
鱿鱼须炸得非常香脆可口,腌得好惹味,值得一试!!~

整体来讲,如果要食好味有水准既炸猪扒,中环呢间小店一定不能错过,绝对系有质素同抵食之选
秘制猪扒饭配炒滑蛋
椒盐鱿鱼须
2019-07-15
秘制猪扒饭配炒滑蛋
椒盐鱿鱼须
  • 秘制猪扒饭(肉燥汁)