2017-11-03
中环大把野食, 其实好少专登上Exchange Square. Classified 更加响新世界中心果边帮衬过, 以为都系take away 之类既快食, 唔系朋友话呢间唔同啲加上有得book位, 我都唔会打算去食. 一去到感觉都唔错, 都系causal 鬼佬风, 有啲阳光咁坐得都几舒服, 不过唔好期望枱同枱之间好有距离, lunch hour, 人哋都要做生意架嘛..虽然系少窄, 但系食客都好斯文, 我就唔觉好嘈吵。呢度lunch系无set的, 要Al la carte, 虽然Classified 出名cheese 同 Egg Benedict 果啲, 但我一眼就睇中咗个香辣蟹肉意粉, 辣(系少少辣)同蟹根本就系我既至爱, 所以我系无其他选择架啦..呢个意粉用咗橄榄油嚟炒色泽非常鲜艳, 成个portion唔系好大份 (女仔如我清哂刚刚好), 但系蟹肉份量超多, 辣度刚好带出蟹肉鲜味, 同埋同啲蕃茄仔非常衬, 我实在地系停唔不到口..强烈推介呢个意粉比大家!