2014-09-12 345 浏览
喺香港既意大利雪糕店真系越开越多,但Angelato令你留下深刻印象既原因,除咗系雪糕幼滑既质地,仲有系因为佢哋特别既味道。例如姜汁撞奶,同埋绍庆酒朱古力雪糕,念都无念过会有呢啲味道,但又出奇的夹㖞!姜汁撞奶系中式糖水店就食得多,但以雪糕形式冻食就未试过,食落除咗雪糕本身香浓既奶味之外,慢慢食到个姜汁味同埋一粒粒的姜,真材实料!至于个绍庆酒朱古力原先唔系太敢试,一来少饮酒,二来觉得个配搭有啲怪,不过佢俾咗一小匙我试食,不得了!即刻加多一球!朱古力香浓幼滑,绍庆酒香但又唔会抢过朱古力味,食到停唔到口啊!地点确实不太就脚,但有机会路过黄金海岸就记得要把握记会啦!听讲佢哋个menu会时不时转吓,唔知下次会有咩味道呢?

2014-08-26