2021-07-06 371 浏览
今日又同朋友嚟咗旺角觅食,呢间日本餐厅系T.O.P已经好耐,但系一直都未有机会试吓,如今日终于可以试咗,果然好出色,对得住个价钱!牛肉寿喜烧定食($130已包加一)呢一款定食包两个小菜、一碗面豉汤、一碗白饭、一只温泉蛋同埋一锅寿喜烧。首先讲吓两款小菜先,分别系凉拌牛蒡同埋炒杂菜。由于我系第一次食牛蒡,我觉得𠮶种味道都几特别,系介乎于药材同埋蔬菜之间嘅味道,再加咗少少芝麻去调味,食落就觉得好似好健康咁,虽然唔难接受但系都唔会话特别想食。至于炒杂菜就系普通嘅蒜蓉炒杂菜,都系正正常常咁。跟住碗面豉汤我觉得都几好饮,虽然冇乜材料喺入边,但胜在佢唔会太咸,食完嘅天禄呢啲嘢之后好适合过嚟清理口腔嘅味道!我觉得最出色就系个温泉蛋,因为个温泉蛋真系一督就穿,黄色嘅蛋液同白饭一齐放入口真系天衣无缝💕再加埋寿喜烧个汤汁,完全系双重享受!跟住个主角就系寿喜烧,个汁调得啱啱好,入面嘅食材都好入味,当中我最钟意嘅就系话娃娃菜,甜甜地咁送饭一流!然后个牛肉虽然唔系和牛,但系都好好食!总括而言用餐体验好满意!

牛肉寿喜烧定食($130已包加一)
总括而言用餐体验好满意!