2020-01-15 21 浏览
听闻尼间滚得栈啲汤底好特别成日打边炉食都系食麻辣,今日就同朋友黎试下鸳鸯锅一边系从未试过既潮州风味既汤底,听老板讲入面有大地鱼,肉碎, 芹菜,葱花,芫茜,加埋豆腐同好多紫菜,仲加埋个爆香左既蒜酒,试饮左真系好香,好似潮州蚝仔粥既味好香好有风味打出黎既食物都好香另一边就系胡椒猪肚好足料,糊椒味好出牛眼根第一次食,出面未见过有,要渌15分钟,好香好有牛味,仲好有咬口, 必食推介招牌手切牛颈背 一望落去已经好吸引,食落口系好嫩滑好香,满足左对牛肉好有要求既我象拔蚌丸, 又系第一次食 ,咬落去有像拔蚌嘅香味 而且咬到好多像拔蚌嘅肉,有口感手打虾丸, 又爽口又滑, 里面都系好多虾肉 ,而且好香虾味墨鱼胶酿油条, 油条外脆内软, 再配埋好香嘅墨鱼胶, 呢个配搭冇得输估唔到今晚仲食到糯米饭, 炒得好香, 味道嘅比例啱啱好, 食咗好多都唔觉漏蔗汁一渣, 分量比出面真系多好多, 一渣有成六大杯嘅份量, 蔗味好浓, 甜味啱啱好, 唔会甜到溜餐厅设有大鱼缸 有多款海鲜提供 喜欢吃海鲜的人又有一个好选择 海鲜火锅配料样样齐食物质素高, 所以价钱好合理, 打边炉的汤底必食潮州汤,非常有特色, 另外生炒糯米饭亦是

另一边就系胡椒猪肚好足料,糊椒味好出

手打虾丸, 又爽口又滑, 里面都系好多虾肉 ,而且好香虾味

食物质素高, 所以价钱好合理, 打边炉的汤底必食潮州汤,非常有特色, 另外生炒糯米饭亦是我的最爱,非常香口有惊喜