2021-12-23 386 浏览
今次同男友庆祝2021圣诞节,拣左想试好耐既duck & Waffle,由佢开业果阵已经久仰大名,不过果阵太多人排队太难book一直拖到今次又撞正庆祝圣诞终于可以一试,入到餐厅入面,已经见到3大只鸭仔起中庭,侍应安排左我地坐梳化位,餐厅虽然唔系好大,但位与位之间有非常大晚空间,唔会觉得局促,不过餐厅环境比较昏暗,钟意影相打卡既朋友仔要留意下第一道前菜我地拣左Corn “ribs”喱个个味道几特别,烧汁甜甜咸咸,不过只系烧粟米就卖喱个价钱唔系太推介,好食既不过唔抵第二道前菜Beef tartare 他他感觉非常惊喜,食落口一d都唔生,好易入口,值得推介第一道主菜USDA grain fed rib eye牛扒拣左medium,煮得刚刚好,个肉好有牛味,而且价钱唔贵,入口即溶,不过个芝士汁我唔系好惯....觉得都系有汁配或者配芥末比较岩自己口味第2道主菜Duck & waffle喱个真系好惊喜,开头我地唔识点食,问个经理,点知佢好好人揾左个人起我地面前帮我地将只鸭起骨,再切碎均匀咁摆起个waffle上面配只蛋,再加佢带少少甜既烧汁,又咸又甜,配合得非常好,系一个从未食过既味蕾,惊喜得来亦咸

第一道前菜我地拣左
Corn “ribs”

Corn  “ribs”

第二道前菜
Beef tartare

他他

他他感觉非常惊喜,食落口一d都唔生,好易入口,值得推介

第一道主菜
USDA grain fed rib eye

USDA  rib  eye

第2道主菜
Duck & waffle

Duck  &  waffle

喱个真系好惊喜,开头我地唔识点食,问个经理,点知佢好好人揾左个人起我地面前帮我地将只鸭起骨,再切碎均匀咁摆起个waffle上面配只蛋,再加佢带少少甜既烧汁,又咸又甜,配合得非常好,系一个从未食过既味蕾,惊喜得来亦咸甜非常夹!果然系必食之一

甜品
Black sesame sticky toffee pudding

黑芝麻心太软

黑芝麻心太软配上黑芝麻雪糕再配上黑芝麻酱....好好食,黑芝麻味超浓,个雪糕超好食!甜甜喊喊,非常惊喜,喜欢食黑麻的朋友不要错过!

最后,埋单差唔多1100左右,价钱属中价位,有意想试又想平食既朋友可以等星期一至五既午餐来试,价钱平40%左右!不过晚餐来讲,除左个粟米,其他都好值得再来食,系一间一定会回头同回味的餐厅,唯一改善的地方应该是服务生,感觉比较被动,不过只要你出声佢地都好肯帮手,帮你影相折骨倒酒,不过如果想成为更高级的餐厅就除左食物好食,服务更个人化更主动就更满分喇
不过以食物质素的话我是比满分的

Duck  &  waffle
黑芝麻心太软
  • Beef Tartare
  • Duck  &  Waffle
  • Black Sesame Sticky Toffee Pudding