2016-10-23
发现咗最近有间新开嘅放题,只要订位就会送样静劲吸引嘅「九大行星」创作寿司,所以就心郁郁订咗同男朋友食喇!三井位于放题圣地嘅旺角兆万中心,估佢唔到,啲位又几阔落。就算两个人都有卡位可以坐,食得够哂舒服。坐落见到升级美食有拖罗、和牛、松叶蟹脚,仲有鹅肝蒸蛋!好似好正,就加埋试试。饮品就系自助拎嘅,自己出去拎。首先店员就主动上咗订位有嘅九大行星,其实系主厨亲自整嘅创作寿司嚟!每一粒都用上唔同嘅食材整咖,睇得又食得。用料好丰富,海胆,三文鱼,左口鱼边,带子等,每一粒都有好不一样嘅感觉。而我最中意嘅就系三文鱼配上呑拿鱼腩蓉、海胆同甜虾嘅配搭,口感好丰富且有层次。一件寿司就食哂咁多种最鲜嘅鱼生,味道鲜甜!接住就当然系刺身啦!最吸引就系大大只嘅珍宝赤虾,肉质弹牙又够甜,只只size都够哂大仲。带子又系另一必食推介,厚切得嚟新鲜肥美,入口即溶亦够甜。黑鱼子鹅肝蒸蛋估唔到日式放题都会有同鹅肝有关嘅野食。蒸蛋吸哂鹅肝嘅味道,带有油香嘅油脂味。鹅肝亦都唔系细细旧,配上小小黑鱼子点缀,好香蛋亦好滑。拖罗寿司第一次食放题有拖罗食!成件事即刻高级咗,入口即溶,鱼油味都几香。虽然讲唔上系好高质嘅拖罗,但以放题嚟讲,
三井位于放题圣地嘅旺角兆万中心,估佢唔到,啲位又几阔落。
就算两个人都有卡位可以坐,食得够哂舒服。 坐落见到升级美食有拖罗、和牛、松叶蟹脚,仲有鹅肝蒸蛋!
好似好正,就加埋试试。 饮品就系自助拎嘅,自己出去拎。 首先店员就主动上咗订位有嘅九大行星,其实系主厨亲自整嘅创作 寿司嚟!
每一粒都用上唔同嘅食材整咖,睇得又食得。
一件寿司就食哂咁多种最鲜嘅鱼生,味道鲜甜! 接住就当然系 刺身啦!
带子又系另一必食推介,厚切得嚟新鲜肥美,入口即溶亦够甜。
黑鱼子鹅肝蒸蛋 估唔到日式 放题都会有同鹅肝有关嘅野食。
蒸蛋吸哂鹅肝嘅味道,带有油香嘅油脂味。
鹅肝亦都唔系细细旧,配上小小黑鱼子点缀,好香蛋亦好滑。
拖罗寿司
第一次食 放题有拖罗食!
成件事即刻高级咗,入口即溶,鱼油味都几香。
虽然讲唔上系好高质嘅拖罗,但以放题嚟讲,一啲都唔差都。
跟住有我最爱嘅串烧 牛舌几厚切,爽口牛味浓。
烟肉荔枝卷入口多汁清甜,配上烟肉烧得焦香又几夹。 鸡翼烧得皮香肉嫩,够哂火口咖。
仲有多春鱼我同男朋友都好中意食,烧到条尾脆卜卜!
烧物
呢一碟正呀!蒜香牛柳粒,牛仔骨,烧帆立贝,仲有薄烧牛肉卷!
全部都好有镬气,牛肉味好浓又唔会韧。
帆立贝弹牙,配上烧汁甜甜地。
天妇罗 好得意有天妇罗生蚝,炸浆唔厚,炸得岩岩好保留到蚝嘅味道,咬落有汁。
炸虾弹牙有虾味,金菇紫菜卷有创意,炸完嘅金菇唔会好油同韧,几新奇。 呢到食物种类好多,坐得舒服而且。
价钱亦合理,下次行过旺角可以再战!