2020-12-17
油尖旺吃货系列🎏 — 🇰🇷Yadllie Plate🇰🇷上网揾香港嘅韩国美食 永远出嘅第一间都系呢一间位于兆万嘅Yadllie Plate🤔 本身都甚少上兆万食嘢 但见佢舖头同食物都靓靓囝囝咁就上去试吓啦💁🏻♂️😏美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)🔹 半半烤鸡 $178(炸鸡选择: 大邱辣酱入门级 & 蜜味芝士粉)佢嘅蜜味芝士粉系非常好食🤤 佢嘅芝士味未至于好浓郁 但系佢鸡皮上边有唔少嘅砂糖 食落去嘅味道甜得嚟又带点芝士香🧀个人觉得呢一个系唔错😌 不过佢嘅辣酱味道就真系搞唔掂🙈 本身小编都唔算食得辣 所以特登叫咗个入门级🤔 不过辣到pk🥵 如果食得辣嘅朋友仔应该会觉得几好食嘅 不过小编就真系搞唔掂😖🔹 酱油鱼介汤锅 $208本身都非常钟意食韩国嘅鱼糕🤩 嚟到见到呢一个汤锅真系即刻叫啦🤣 个人觉得佢都几有特色嘅因为佢系一个锅咁上 份量都唔少 有韩国街头食嘅风味👍🏻 味道就中规中矩啦🤓 可能因为佢系酱油汤嘅关系 所以有别于喺韩国食开嘅重胡椒味汤底 食完冇𠮶种个人暖和粒粒嘅感觉😂 个人觉得个精华系个
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
🔹 半半烤鸡 $178
(炸鸡选择: 大邱辣酱入门级 & 蜜味芝士粉)
🔹 酱油鱼介汤锅 $208
本身都非常钟意食韩国嘅鱼糕🤩 嚟到见到呢一个汤锅真系即刻叫啦🤣 个人觉得佢都几有特色嘅因为佢系一个锅咁上 份量都唔少 有韩国街头食嘅风味👍🏻 味道就中规中矩啦🤓 可能因为佢系酱油汤嘅关系 所以有别于喺韩国食开嘅重胡椒味汤底 食完冇𠮶种个人暖和粒粒嘅感觉😂 个人觉得个精华系个泡面到😎 最尾用锅入面嘅汤去煮嘅辛辣面 系非常好食😛
✅ 冇谂过喺兆万楼上会有间咁高质嘅韩国菜👍🏻 而且环境亦都十分靓仔同埋舒适😆 的确唔错‼️大家嚟之前可以喺openrice book 位😎 咁样你成张单都会有七折优惠更加抵食💰