2018-02-23
高街附近有两间出晒名的台湾食店,出名排晒队,今日就有幸试到其一,因为有野做11点就已经系附近,见到12点先开门谂住行阵先返黎食,住西环的朋友即刻叫停我,话星期六12点返黎就太迟了,一定要排队!冇冇咁夸呀?半信半疑之下1145返黎,竟然真系有五六个人排紧omg... 门口仲贴住张纸限时食30分钟。。。真系要试下系咪咁坚入座后系自己划纸仔 等左10分钟就有齐晒食物听闻最出名系蛋饼,我地就嗌左芝士火腿馅,的确系几出色,饼皮烟韧又唔会太厚太油,最紧要够晒热辣辣!卤水拼盘有蛋 鸡翼同豆腐,份量岩两个人食,蛋同鸡翼冇乜特别。唯独是豆腐好食到不得了,个质地唔系普通豆腐 而且鱼豆腐口感~原来鲁肉饭同干伴面都系fd, 鲁肉好入味 肉都煮到腍晒,不过就真系好油,三个人share面同饭都顶唔顺食唔晒,都系比较钟意食稀d冇咁油腻嘅鲁肉饭。红烧牛肉冬粉牛肉量多,煮得软腍入味,而且系筋肉相连咁,好滑~~~另外仲有嗌珍珠奶茶,埋单每人约要百几蚊。食物整体黎讲都好味,但有d食完成餐都系同一只味嘅感觉,同埋食得好赶。如果唔使排队或者排一阵都可以试下佢~
入座后系自己划纸仔 等左10分钟就有齐晒食物
红烧牛肉冬粉
牛肉量多,煮得软腍入味,而且系筋肉相连咁,好滑~~~
另外仲有嗌珍珠奶茶,埋单每人约要百几蚊。