星期一下午少人啲,值得攞半日假去hea下cafe , 闹市中嘅恬静原来都唔系好难,美孚站行过去都只不过系10mins , 实在方便。入埸嘅先系博物馆,系历史级嘅建筑,再上楼梯系cafe 同旅馆,位于半山四周有树木包围相当写意。台唔系划一,有bar 台,有特色飞机台,我地就坐就普通简单嘅餐台,几乎每张台都有金句,例如:先处理心情再处理事情。自己出去点餐同取餐,只收转数快同现金。龙虾包沙律卖相好文青,加咗沙律酱嘅龙虾当然无乜鲜味,包亦无烘过。露笋意粉意粉有啲黐住一旧,不过笋好新鲜。牛角包沙律还可以啦, 牛角包要好食其实好难,要有层次,又要够牛油香。牛油果啱啱熟,几好👍像极了爱情其实即系玫瑰latte, 只有冻饮,自己加咖啡上去嘅。今日冻柜有三款cake, 我地三款都要晒,分别系 blue berry cheese cake , tiramisu 同冬甩,主要系食开心,唔系食味道。

自己出去点餐同取餐,只收转数快同现金。
龙虾包沙律
卖相好文青,加咗沙律酱嘅龙虾当然无乜鲜味,包亦无烘过。

露笋意粉
意粉有啲黐住一旧,不过笋好新鲜。

牛角包沙律

像极了爱情
其实即系玫瑰latte, 只有冻饮,自己加咖啡上去嘅。

2021-10-18