趁着平日放假少啲人,特登入坪洲松一松,出走一下~ 行下行下就入咗呢间Cafe食个Tea,餐厅室内用上木系和室装潢,仲有榻榻米座位和日本古董字画,感觉好似去咗日本,另外户外的雅座有有种欧陆风格,很有渡假嘅感觉!不过怕热的朋友就坐室内会比较好~1. 🧀🐣芝士鸡肉卷串炸 ($28/2串)外层炸到几香脆,用鸡肉蓉制成,带少少少芝士味~2. 🦀日式蟹肉忌廉薯饼 ($25/2件)外层一样炸到好香脆咋,入面有啲蟹肉,食落几creamy!3. 🐣七味鸡肾串 ($48/6串)鸡肾落咗大量七味粉,烧到几香口,口感爽爽地,几有咬口!份量多几多,总共有六串,几抵食!4. 🎂提拉米苏 ($48)表面洒上满满的可可粉🍫,口感软绵细滑,配上浓浓的酒香,忍唔住一口接一口!🤤原材料Cream Cheese仲由意大利进口,另外餐厅为咗令更多人都可以品尝得到,特别设计这款Tiramisu系不含生蛋😎👍🏻5. 🍮焙茶焦糖法式炖蛋 ($45)上面嘅焦糖烧到脆卜卜,法式炖蛋选用京都直送焙茶制造,焙茶味浓郁,口感绵滑!☺️👍🏻 我不过食多几啖就会觉得甜咗少少😂6. 🍰焙茶纽约芝士蛋糕 ($45)Cream cheese味比较香浓,淡

1. 🧀🐣芝士鸡肉卷串炸 ($28/2串)

外层炸到几香脆,用鸡肉蓉制成,带少少少芝士味~

2. 🦀日式蟹肉忌廉薯饼 ($25/2件)

外层一样炸到好香脆咋,入面有啲蟹肉,食落几creamy!

3. 🐣七味鸡肾串 ($48/6串)

4. 🎂提拉米苏 ($48)

5. 🍮焙茶焦糖法式炖蛋 ($45)

6. 🍰焙茶纽约芝士蛋糕 ($45)

Cream cheese味比较香浓,淡淡焙茶味,口感厚实!

7. 🥃焙茶咖啡 ($50)

第一啖咖啡的感觉比较强烈,及后慢慢渗出焙茶的after taste,咖啡与焙茶,不会互抢锋头,两种味道彼此融合!👍🏻

8. 🍵京都抹茶梳打 ($50)

用上日本京都嘅美好园出产,味道香醇,不苦涩,口感清新,好适合夏日饮!☀️

P.S. 建议餐厅可以将鞋架放近客人上落榻榻米的位置,这样会比较方便客人取回自己的鞋子,亦比较卫生~
2022-09-15