放假想去Chill下,但又唔想去咁远~揾到呢间餐厅对住铜锣湾避风塘,有露天及室内座位,可以同朋友仔嚟饮吓嘢🍻🍹倾吓计,仲可以睇波添架~⚽️1. 🍔铜锣堡 ($148)嚟到铜锣湾点可以唔叫呢?!😜 得铜锣店先有架!😌 呢个汉堡好大个,最吸引到我嘅系个汉堡夹住块鹅肝!🤭 鹅肝煎到外面微微焦脆外软,肥美甘香,咬落去就散发住满满嘅鹅油香气,真系回味无穷!😍😍 加上优质安格斯牛肉汉堡扒、热溶嘅芝士,牛味浓郁,食落好juicy!🤩 Burger再配招牌moo moo酱、蕃茄、生菜,夹埋一齐又几开胃解腻~😎2. 香草酱意大利面+鸡胸肉 ($118+$28)意粉上面撒上好多巴马臣芝士🧀,意粉用咗自家制香草酱煮,好香罗勒和香草味,味道好似青酱,再加入鸡胸肉、蘑菇🍄、蒜头和橄榄油一齐煮,每条意粉都好挂汁,味道清新入味🍀,意粉软硬度适中,但略嫌鸡胸肉嚡口咗啲,整体都几好食!😋

1. 🍔铜锣堡 ($148)

铜锣堡

2. 香草酱意大利面+鸡胸肉 ($118+$28)

香草酱意大利面+鸡胸肉

2021-09-04