2022-02-17
🤣近排冻冰冰,成日都想食啲热辣辣嘅嘢,最近开始爱上咗食酸菜鱼,今次俾我发现到呢间系旺角嘅酸菜鱼店,份量都好多,环境整洁舒服,性价比几高!😙 当日星期六午市去到都几多人去食,咁啱仲撞到个朋友,原来佢都系呢间店嘅捧场客~🤣1. 🐟冷锅酸菜鱼🥘-标准($208)嚟到呢度点可以错过佢哋嘅酸菜鱼呢~😋 原来冷锅嘅意思系食材上枱时已经熟左,无需再加热就可以直接食用,而唔系冻嘅😂😂 分量足够2-3人食,叫左小辣,唔会好辣🌶 唔食得辣嘅朋友仲可以㨂走辣添~鱼的份量好多,而且好嫩滑又无鱼骨,配料仲有芽菜、酸菜、宽粉、金菇、窝笋、辣椒🌶️、花椒等等,全部都好足料!🥰汤底唔太油腻, 饮落酸酸辣辣,再加咗花椒令辣味唔会好单调,几够酸但又唔会刺喉~😋2. 🐮夫妻肺片 ($65)辣度拣左中辣,有牛𦟌、厚切牛脷、爽口金钱肚🐮,加上麻辣酱汁,够晒麻香惹味!😎3. 🐷麻辣脆耳 ($58) 辣度都系拣左中辣,麻得嚟又几香辣,会愈食愈辣😂😂 好惹味! 猪耳都好爽口,仲有啲骨胶原嘅感觉!😛4. 红糖桂花冰粉 ($25)口感好似寒天/蒟蒻咁,上面洒上桂花和红莓干,糖水底系用红糖水整成,食落好香桂花味,非常清甜!😍 甜度刚刚好,食
1. 🐟冷锅酸菜鱼🥘-标准($208)
2. 🐮夫妻肺片 ($65)
3. 🐷麻辣脆耳 ($58)
4. 红糖桂花冰粉 ($25)
口感好似寒天/蒟蒻咁,上面洒上桂花和红莓干,糖水底系用红糖水整成,食落好香桂花味,非常清甜!😍 甜度刚刚好,食完透心凉又解辣!😜