2021-03-22
𠵱间咖啡店凭住个落地玻璃圆拱形海景吸引咗好多人嚟打卡,其实佢都唔止环境靓,咖啡同食物都一样出色。复活节近有个节日巴斯克蛋糕🍰($48),系柚子红豆口味,估唔到嚿鸡仔都几好食,系香滑不过甜的牛奶朱古力,配合酸酸哋嘅蛋糕,平衡得唔错。另外点了garlic cream cheese bun($42)店员主动话翻热,虽然都唔系好热,不过几有惊喜,蒜蓉味好浓,个包好软熟,配合中间大大嚿cream cheese, 肥到喊,每一啖都系矛盾大作战😭😳🤯咖啡嗌咗Dirty($40) ,New Orleans Style($45/ Coffee, Chicory, 🥛 milk, cane sugar),Latte ($45)。最特别系New Orleans Style,偏nutty,但唔会好苦,有啲甘甜,配合好滑嘅奶味,几新鲜嘅感觉。
柚子红豆巴斯克蛋糕
Garlic cream cheese bun