今日又带大家去大角咀觅食,今日近近地就去屋企附近新开嘅 东哥点心笼仔蒸饭专门店。店舖除咗点心款式齐全(有蒸物、炸物、包类、肠粉、甜品)外,另一主打系笼仔蒸饭🥰,今日一于试埋先😋。沙爹金钱肚 $30金钱肚炆得软腍入味,味道香辣惹味😋。必食鲍汁鸡脚 $26果然系必食,鸡脚炆至软腍入味,味道浓郁,充满胶质😍。点心拼盘 (每款两只) $48虾饺一口一粒,皮薄馅料饱满,虾肉🦐爽甜🤗;叉烧包包皮软熟,叉烧酱汁香甜,肥瘦肉馅比例啱啱好😋;菜苗饺皮薄馅料饱满,味道鲜香又多汁🥰;粉果皮薄口感烟韧,馅料饱满,味道鲜香😍。怀旧原笼马拉糕 $28 马拉糕非常软熟,味道微甜带阵阵黑糖味😍。笼仔蒜蓉虾蒸饭 $55饭量多足够2️⃣人食,竟然选用金象泰国香米🍚,口感香滑软熟,饭香味十足,好有家的感觉🤤。加上虾🦐的鲜甜味及浓浓的蒜香味🧄,每食一口,都令人回味无穷😋。总括价钱十分亲民,而且无加一服务费😍,茶位都只系收$6/位,睇嚟我又多间长期饭堂😊。

沙爹金钱肚 $30
金钱肚炆得软腍入味,味道香辣惹味😋。

必食鲍汁鸡脚 $26
果然系必食,鸡脚炆至软腍入味,味道浓郁,充满胶质😍。

点心拼盘 (每款两只) $48

怀旧原笼马拉糕 $28
马拉糕非常软熟,味道微甜带阵阵黑糖味😍。

笼仔蒜蓉虾蒸饭 $55

2024-05-18