2024-02-01
《狐狸食堂 - 佐敦》上次朋友带我黎食过一次Kitsune觉得啲野食几唔错,所以今次我就再同我班中学同学再黎呢间居酒屋聚旧🫶🏻今次我地就试左另外不同既串烧,边食边饮下啤酒😉爽皮子💁🏻♀️五花腩set $168如果唔知食乜好,而又乜都想试下的话,我就觉得一定要试下餐厅果两个set,一个系猪腩肉set,一个系免治鸡肉棒set😉五花腩set入面有酱烧年糕猪腩卷、烧野菜猪腩卷、烧苹果玉桂猪腩卷同烧烟肉番茄卷,我觉得最好食系苹果肉桂猪腩卷👍🏻口味清新又清甜,苹果既甜味带起左猪腩肉既肉味同咸香,必试💪🏻另外野菜烧腩卷都系好少喺出面有酱烧年糕猪腩卷、烧野菜猪腩卷、烧苹果玉桂猪腩卷同烧烟肉番茄卷,其中我觉得最特别既系苹果肉桂猪腩卷👍🏻苹果既甜味中和左猪肉既油腻,食落爽口又带咸香,其次我就觉得今次既酱烧年糕猪腩卷整得好好食,猪肉包住烟韧既年糕,上面淋上香浓既烧烤酱,食落又口感而又好香口💁🏻♀️免治鸡肉棒set $158呢度用左四种方法制作呢个set,有明太子免治鸡肉棒、柠檬盐免治鸡肉棒、芝士免治鸡肉棒同酱烧免治鸡肉棒,喜欢食浓味既人应该会几钟意明太子同芝士口味既鸡肉棒,不过就算边个味都好,我觉得一定唔可
上次朋友带我黎食过一次Kitsune觉得啲野食几唔错,所以今次我就再同我班中学同学再黎呢间居酒屋聚旧🫶🏻今次我地就试左另外不同既串烧,边食边饮下啤酒😉爽皮子 💁🏻♀️五花腩set $168 如果唔知食乜好,而又乜都想试下的话,我就觉得一定要试下餐厅果两个set,一个系猪腩肉set,一个系免治鸡肉棒set😉五花腩set入面有酱烧年糕猪腩卷、烧野菜猪腩卷、烧苹果玉桂猪腩卷同烧烟肉番茄卷,我觉得最好食系苹果肉桂猪腩卷👍🏻口味清新又清甜,苹果既甜味带起左猪腩肉既肉味同咸香,必试💪🏻另外野菜烧腩卷都系好少喺出面有酱烧年糕猪腩卷、烧野菜猪腩卷、烧苹果玉桂猪腩卷同烧烟肉番茄卷,其中我觉得最特别既系苹果肉桂猪腩卷👍🏻苹果既甜味中和左猪肉既油腻,食落爽口又带咸香,其次我就觉得今次既酱烧年糕猪腩卷整得好好食,猪肉包住烟韧既年糕,上面淋上香浓既烧烤酱,食落又口感而又好香口
💁🏻♀️免治鸡肉棒set $158 呢度用左四种方法制作呢个set,有明太子免治鸡肉棒、柠檬盐免治鸡肉棒、芝士免治鸡肉棒同酱烧免治鸡肉棒,喜欢食浓味既人应该会几钟意明太子同芝士口味既鸡肉棒,不过就算边个味都好,我觉得一定唔可以miss 左佢个月见酱油汁,生鸡蛋混和左甜酱汁,再将啲鸡肉棒点落去真系几正🫶🏻个人觉得必食明太子口味😏
💁🏻♀️樱花虾玉子烧 $38 呢一个玉子烧系期间限定㗎,玉子烧带微甜而且好软熟,上面有啲生蕃茄配上沙律酱,食落咸香十足
💁🏻♀️鳕鱼丝 $48 当日我哋因为一路饮住嘢一路倾偈嘅关系,所以都叫咗好多送酒既野食,鳕鱼丝烤脆卜卜,有啲似薯片,点埋蛋黄酱食又几惹味
💁🏻♀️烧吊片 $58 朋友们对于呢个吊片好著迷😂用酱烤过既鱿鱼劲香又脆身,会令人一口接一口咁食
💁🏻♀️牛油蒜蓉翠玉瓜 $20 唔知点解翠玉瓜经过烤烧之后系特别好食的,咬落汁水十足而且有阵牛奶香,无论系脆口定淋身都好好食
💁🏻♀️烧厚切牛舌 $78 今次既牛舌份量好似无上次咁多,不过味道依然好好,咬落爽口弹牙都几juicy
💁🏻♀️烧鸡皮 $38
鸡皮烧得干身,食落脆脆的,上面落左一啲带微辣既调味粉,几香口几惹味架
💁🏻♀️鳗鱼茶渍饭饭团 $78 食左咁多串烧而且又饮左酒,当然会系想食番啲暖笠笠有热汤既野,所以我哋就叫咗呢个茶渍饭,个饭团经过酱油烧香,个外皮焦香浓郁,上面放左一片大大既鳗鱼同埋淋上鳗鱼汁,加埋用左鲣鱼煮既高汤后的觉系令成件事十分清新,几好味😋