2017-01-03 1138 浏览
不嬲都唔钟意同人迫, 但是日要出嚟办年货, 所以顺便食个下午茶, 而且又有coupon, 唔驶钱食返餐, 就算要等半个钟, 都系可以接受的~星期六要下午三点先开始下午茶, 我地2点45分拎飞, 已经讲明3点先会叫飞, 所以可以行晤买下嘢先, 跟无住3点3返嚟, 再等多一阵先入得, 其实入面大把位, 但唔知点解呢间舖无时无刻都系唔坐爆, 系要d人响出面等, 明明入面大把枱, 真系奇怪~  芝士波菜焗鱼柳阔条面份量太少, 阔条面只系薄薄一层, 不过就够多白汁, 鱼柳都有一块, 整体味道系唔错, 但淡口咗d, 所以要自己狂落芝士粉~  炭烧猪扒蕃茄浓汤天使面  块猪扒好似话系炭火慢烤的, 好明显见到唔系煎的, 因为有网格, 而且好看BBQ味, 味道都唔差, 亦都冇将块猪扒乸都冇哂质感同味道~  汤底可以选蕃茄汤或者忌廉汤, 既然另一款选咗白汁, 呢款无谓又系白色, 于是叫咗蕃茄汤~ 个汤真系好浓好杰, 比起果d餐汤杰好多, 亦好浓蕃膏味,  而唔系鲜蕃茄味~  冻奶茶 + 热柠蜜  冻奶茶已知系冇茶味的  热柠蜜如果系会员就可以免费升级, 原因系佢觉得蜜糖贵, 所以杯柠蜜只系得

冻奶茶 + 热柠蜜
 冻奶茶已知系冇茶味的
 热柠蜜如果系会员就可以免费升级, 原因系佢觉得蜜糖贵, 所以杯柠蜜只系得一小羮蜜糖, 对于我饮开淡口的, 就觉得啱啱好, 要浓味的恐怕会觉得唔够味

到最好结帐, 用埋会员优惠, 都系$99.x, 放低张$100coupon就搞掂, 正~
2016-04-09
下午茶