2011-05-22 3 浏览
今日同女朋友两个人系午饭时间去到东大街,见到有一间XO鱼汤米线,就觉得好新奇,想入去试下。入到去,发现餐牌选择唔多,于是就同女朋友分别叫左 喇沙米线 同 酒香鱼汤米线 (似乎无第三样野系米线) 我就食 酒香鱼汤米线 ,一来到见到个白色头底,以为会几好。点知一试个味,d酒味劲重。变到好似饮酒咁,一d鱼汤味都无 都算,米线平平无奇,连谭仔都不如,𩠌就要少得可怜,鱼片系鱼肉切片,有骨,还可以。最可取系炸鱼皮,算系最好味。$38?你唔好玩啦!厨师根本系浪费食物,而且当d客系水鱼。咁我女朋友食个喇沙米线呢?女朋友话唔好食,完全无味,只系得个辣字。都算!最经典系佢果两粒鱼蛋。我试左其中一粒,一阵怪味,口感好似食紧烂肉咁。点解你收$48...可以选用一d咁差的鱼蛋?真系街边食$5 6粒果d都好食过佢几倍 食完,钱就用左$86,但系就一d满足感到无。个米线只系食左一半。我肯定唔会再帮衬呢间野。劝大家都系唔好太大期望。

$38?你唔好玩啦!厨师根本系浪费食物,而且当d客系水鱼。

2011-05-21