2022-09-11 264 浏览
我讲咗成个礼拜想食嘅鸡蛋仔,终于食到啦😍 谂起鸡蛋仔,就会令我谂起细细个嘅时候,爷爷带我经过小贩档,炭烧鸡蛋仔嘅味道。依家香港真系冇乜几可见到有小贩档卖鸡蛋仔,不过唔紧要,妈咪鸡蛋仔,我谂大家都唔陌生。经过舖头就会闻到一阵嘅蛋香,鸡蛋仔即叫即整,拎上手仲系热辣辣㗎😍等咗10分钟左右,终于有得食🤤原味鸡蛋仔 $20黎到铺头有时都会想试吓啲新味道,但谂谂吓,我都系叫返原味鸡蛋仔,因为总系觉得原味系最好味🙈,鸡蛋仔外面好香脆,而里面亦都好烟韧,整嘅时候用足料,里面先至唔会好似食空壳咁。搣吓搣下🤏🏻,一底鸡蛋仔我好快就食晒了。👐🏻细个食鸡蛋仔,我记得好平,$10内就买到。呢份鸡蛋仔虽然要$20,但以好食嘅鸡蛋仔来讲佢系值得嘅。😎🫶🏻

原味鸡蛋仔 $20

• 原味鸡蛋仔