有一日look 社交平台系奶茶关注组发现👀原来新蒲岗有间茶餐厅既神秘memu,有阿华田/好立克奶茶,作为奶茶控既我即刻放假去朝圣!店舖睇落系间普通既茶记,Memu上都冇阿华田/好立克奶茶既选项,但系落单同伙记order 佢地就识做嫁啦🤣🤣(果然系神秘Memu,知订先有得叫😋) 我地order左个常餐沙嗲牛肉面,有面包煎蛋煎肠跟餐,仲有个西炒饭!当然仲有2位主角 - 阿华田奶茶&好立克奶茶啦~沙嗲牛肉面高出正常水平发挥,沙嗲汁非常浓郁,面基本系公仔面水平,牛肉唔韧捞埋d沙嗲汁食,食到男朋友舔舔脷😋面包口感软熟,普通面包冇乜特别!煎肠煎蛋偏咸,夹落面包到食岩岩好😋中和左d咸面 又可以升华个面包既味道👍沙嗲牛肉面餐值得推荐!👍👍👍👍👍西炒饭炒得太湿 唔够干身粒粒分明,但系味道唔错,系唔酸带甜既味道!可惜既系得火腿片冇肠仔粒😫蛋丝普通唔太特出蛋味!整体上个西炒饭普通!推荐指数👍👍最后既主角黎到啦😋😋阿华田奶茶&好立克奶茶既感觉好特别😋好似饮紧阿华田咁,但系口腔又传出阵阵既茶香味😋两者非常配合,而且阿华田同好立克本身都有甜味,奶茶唔驶额外加糖都已经好好味道啦😋👍不枉我远道而来!极力推荐👍👍👍👍👍

金宝冰厅既伙记好有礼貌,座位都坐得好舒服!下次黎开新蒲岗都要帮衬下哩个特别奶茶先!推荐👍👍👍👍👍