2016-04-07
儿童节个日咁啱有假放,就同埋个心肝宝贝去食野玩下~咁啱呢期做紧小朋友一蚊一磅,呀b重68磅,加埋一都系75蚊鸡! 真系贵少少既Set Lunch价钱都差唔多,咁就食到Dinner Buffet,发梦都唔信因为儿童节,餐厅入面有个钓蛋波波池,呀b玩到劲开心,野都唔食,拉佢走都唔肯,开心死佢!一黎就试左佢个和牛沙律,因为樱花Buffet既主题,所以佢地特别加左d樱花盐,但食之前记得捞下佢先,唔系好咸! 不过捞好左咁食又几特别,因为唔哂落酱或者醋食,都好够味,无咁肥麻~~之后就到冷盘,食左个唔知咩三文鱼冻批配和牛他他!个d一粒粒既Jelly好香酒味,同埋个三文鱼冻批好滑lulu~另一个系蟹肉酥皮盒,佢啱啱出炉真系好好味~~非常推荐! 超鲜甜再食个樱花味稻庭乌冬,一般啦~无咩特别!再黎就当然系冻海鲜,有虾啦~蟹脚~螺~蟹~青口~Fill得好快~好易拎到!!而我就觉得虾就最正~~之后就饮左个汤,好滋润! 苹果炖雪梨, 女士们最爱(特别系世上咁伟大既MAMA XD) 好软滑既炖蛋都好好味,樱花炸生蚝卜卜脆~~好味就好味不过唔敢食咁多! 好罪恶甜品就食左成日听到人劲赞既榴梿布甸,的确好好味! 比起澳
总结:樱花类既甜品同热食都几特别,不过经理话除左樱花盐山个个蒸海鲜外,其他都系每晚轮流出,日日唔同,所以唔好expect试得哂~价钱方面就真系好抵,埋单连埋老公呀b都系700蚊,超值!!!!啱哂我呢d c奶仔想食buffet又要悭住老公荷包!