2019-06-20
之前同朋友出街食饭,见到呢间冰室入面啲怀旧香港嘅装修好靓好吸引,所以就决定入去食饭。虽然我地得4个人,不过个个都好肚饿,所以就叫咗好多野食。 我地一坐低就先叫几杯冻饮,我自己就叫咗杯冻奶茶,都做到正常发挥,唔错!另外三个朋友都有叫到波波奶茶、红豆冰同雪糕红豆冰三杯特饮,三杯嘅卖相同味道都几好! 我地首先叫咗个大黑松露炒蛋多士,佢啲黑松露同蛋多到泻,啲料落得好足! 跟住系蒜泥翠瓜,好香好入味! 我地之后叫左个芝士猪颈肉捞一丁同芝士大虾球浓茄汤通粉,呢两个真系冇得顶! 芝士猪颈肉捞一丁入面芝士嘅份量真系好多,加埋呢个调味好足嘅猪颈肉真系好正! 芝士大虾球浓茄汤通粉入面嘅番茄汤真系好入味好浓郁! 之后叫咗个口水鸡饭,口水鸡嘅辣度适中,唔会话太辣,唔系好食得辣嘅朋友都可以试下! 最后我地叫左个焗芝士海鲜保龄球,入面有虾、鱼柳同蟹柳等等,啲海鲜料落得足之余,味道都好好! 总括而言,呢间冰室 嘅食物选择多,质素高,以后都会推介比我朋友同屋企人一齐嚟食!老凤冰室 葵芳荣芳路9号恒景花园恒景商场地下G13号舖
跟住系蒜泥翠瓜,好香好入味!
芝士大虾球浓茄汤通粉入面嘅番茄汤真系好入味好浓郁!
总括而言,呢间冰室
老凤冰室