2018-07-27
今日同老公去荃湾行街,突然发现咗有间新店铺,原来荃兴径开咗间<桜>,见到好似几吸引,所以行咗过去睇。 见到餐牌有差唔多五十款嘅手卷选择,如果有选择困难症嘅话都唔知点拣好,款款都好似好好味。 除咗手卷之外,原来仲有饭同小食,刺身等等卖。如果唔钟意食寿司饭,都可以拣刺身或者小食。 由于我同老公都有D饿,所以我哋决定叫2个饭再加一个手卷。 可能今日落雨嘅关系,唔使排好耐队就到我哋lu, 仲可以食住等雨停。 首先整好嘅系海胆拼飞鱼籽手卷,哇,手卷俾我想像中大个,而且D海胆好新鲜,加埋D飞鱼籽口感一流,紫菜咬落去系脆嘅,真系好好食。 蟹将军丼有原只新鲜炸起嘅软壳蟹,食得出系新鲜炸起嘅,好满足。 馒鱼丼D鳗鱼放喺蛋丝饭嘅上面,两者一齐食出奇地好味。 出面摆咗张枱俾顾客可以即叫即食,值得加分,下次有机会再试其他。 桜 荃湾荃兴径8号昌泰大楼地下4B号舖
由于我同老公都有D饿,所以我哋决定叫2个饭再加一个手卷。
馒鱼丼D鳗鱼放喺蛋丝饭嘅上面,两者一齐食出奇地好味。
桜
荃湾荃兴径8号昌泰大楼地下4B号舖