去元朗食车面,好多人会拣永年或者荣兴。而我就钟情呢间:许祥昌车仔面。许祥昌卖点绝对系佢咖哩口味既汤底!除左唔系到到都食到既味道,浓浓既咖哩但又唔会太辣,而且仲好入味!由细食到大,价钱唔贵又可以一个价钱拣好多款𩠌,嫌唔够多𩠌仲可以整碗大杂,咁就可以每款都试下,十分抵食!细碗HKD24、大碗HKD26、加大碗HKD28;饮品HKD14。个人推介:猪红同翼尖必食,其次我个人口味就鱼肉同猪肠。食得辣,记得多咖哩汁啵!介绍番个猪红真系相当入味同有口感,食猪红既你一定唔可以错过;至于鸡翼尖呢,肉好嫩同入味,一吸就可以食到哂啲肉,唔洗慢慢损到个嘴都痛。食到咁上下觉得口渴,仲可以叫番杯野饮,呢到又好多选择:菠萝冰、红豆冰、咖啡凉粉冰...但我就必定会叫「珍珠奶茶」,因为绝对系港式奶茶!下次入元朗食车仔面,唔好咁少选择喇,试下呢间啦!
许祥昌卖点绝对系佢咖哩口味既汤底!
由细食到大,价钱唔贵又可以一个价钱拣好多款𩠌,
嫌唔够多𩠌仲可以整碗大杂,咁就可以每款都试下,十分抵食!

细碗油面

港式珍珠奶茶
但我就必定会叫「珍珠奶茶」,因为绝对系港式奶茶!

下次入元朗食车仔面,唔好咁少选择喇,试下呢间啦!
2016-11-21
细碗油面