终于唔使日煮夜煮啦!晚餐可以出街食啦!今晚去咗食我哋最钟意食嘅拉面!呢间拉面店喺屋企附近,唔使去到铜锣湾咁远都食到好好味嘅拉面!我同队友最钟意食黑蒜叉烧拉面 🍜一个钟意食厚切叉烧,一个钟意食火炙叉烧,两个风味唔同口味!呢度电脑点单,慢慢拣拣到啱!这里的拉面还可以自选配菜,连面的远硬度都可以拣,还可以追加我最喜爱的溏心蛋,如果拣黑蒜汤底强烈建议一定要配埋木耳!呢度个黑蒜油汤底非常浓郁,而且除咗蒜蓉仲有啲肉碎提味,拉面夹杂了爽口感的木耳,一齐食特别好食!最值得一题是这里的叉烧,超级厚切,入口溶化有如A5和牛质感,油香四溢滋味无穷!仲要有两块大大块,食得劲过瘾!食拉面点可以唔配埋日式炸饺子🥟㗎!呢度啲饺子外脆爆汁,每一啖都肉味香浓,好味!